Pentru 2k18 - ca din februarie

Hey guys,

     Știu că nu am mai scris de mult (vreo 5000 de ani în ani de efemeride <insectele alea care trăiesc doar o zi>), dar asta nu înseamnă că am abandonat locul ăsta. Doar nu am mai avut timpul și inspirația necesară scrierii unui articol. Asta pentru că am fost ocupat atât cu munca, cât și cu facultatea/sesiunea. Dar, cel puțin pentru moment, perioada mai aglomerată a trecut, și o scurtă vreme o să am mai mult timp liber. Feels good.

     Așa că, dacă tot am ajuns în perioada asta mai liberă, m-am gândit că e un moment bun în care să scriu și un articol aici. Și ce altceva mai bun aș putea scrie, dacă nu un fel de "new year resolution", chiar dacă suntem deja în februarie (martie, mai stai unde ești!)? Mai ales că sesiunea de iarnă a trecut, prin urmare o parte din dorințe sunt tăiate de pe eventuala listă.


     Anul 2017 a fost un an destul de bun, zic eu, în care am reușit să iau parte la destul de multe activități/evenimente, și simt că mi-am îndeplinit mare parte din planurile la care doar mă gândeam pe la începutul anului (pentru că nu am fost în stare să fac o astfel de listă atunci, aproape la fel cum nu am fost nici acum). Câteva dintre ele ar fi: am găsit un apartament foarte fain în care m-am mutat cu niște oameni jmecheri, am fost pentru prima dată la un festival de muzică (Awake, I'm waiting for you!), am un nou job unde am desoperit niște oameni foarte faini și mi-am făcut acest blog (da, o văd ca pe un câștig)

     Dar acum a venit anul ăsta nou care se vrea a fi și mai plin de activități, și mai intens, și mai aglomerat... Mă rog, nu știu dacă așa vrea el să fie, dacă așa vreau eu să fie, sau dacă așa o să fie chiar dacă eu vreau sau nu. Dar tocmai de-asta vreau să fac o listă cu chestii aici. Ca atunci când se vor întâmpla lucruri, să fiu mândru dacă vor fi din cele trecute aici, pentru că am reușit să le îndeplinesc, sau să fiu plăcut surprins de ele, dacă vin pe neașteptate.

     Nu o să încerc să le enumăr în funcție de prioritate, pentru că nu cred că mi-ar ieși așa ceva (îmi e greu să aleg o prioritate între două chestii pe care vreau să le fac, dar sunt din domenii total diferite și au un rezultat și un impact asupra mea diferit), ci o să le enumăr cam cum îmi vin în minte, dar și într-o oarecare ordine în care cred eu că s-ar putea întâmpla, din punct de vedere cronologic. Și asta pentru că unele chestii ar trebui să se întâmple într-un interval setat de mine.

     Una din principalele chestii pe care vreau să le fac anul ăsta (mai mult decât anul trecut) este să călătoresc. Vreau ca cel puțin un weekend pe lună (fie el prelungit sau nu) să ies din București, și nu ca să mă duc să vizitez părinții (mei sau ai Ancăi). Și cel puțin o dată până la sfârșitul verii să facem o vacanță în afara țării. 

     Mai vreau ca până la vară, să termin un proiect pe care aproape l-am început, pe parte de programare. Un proiect care să mă ajute atât pentru dezvoltare personală cât și pentru facultate și care, dacă iese (îmi pun ceva speranțe în el), va reprezenta una din cele mai mari realizări ale mele de până acum, din punctul de vedere al eului ca "programator". Probabil voi posta despre el de îndată ce începe să prindă formă pe Insta .

     O altă dorință arzătoare, ceva mai veche, dar pe care cred că o să reușesc să o împlinesc anul acesta este să îmi iau mașină. Încerc de ceva timp să strâng bani pentru asta, dar continuă să apară chestii care mă împiedică să finalizez o astfel de "tranzacție". Chestia e că odată făcută această achiziție, o să fie mai ușor de făcut alte activități, cum ar fi road-trip-urile.

     Ceva ce am făcut anul trecut și trebuie să repet și anul acesta este să ajung la Awake. Biletele sunt cumpărate, cortul și sacii de dormit așteaptă liniștiți, prietenii și-au luat și ei bilete.. Nu îmi rămâne decât să sper că nu va interveni nimic în perioada respectivă, care să mă facă să nu mai ajung.

     Mai vreau de asemenea să îmi îmbunătățesc skill-ul pe partea de fotografie și să scriu și să cresc cât de mult pot acest blog. Fotografia și blogul sunt două pasiuni care mi se pare că se îmbină foarte bine și vreau să le duc cât de departe pot. Ca să fac asta totuși, va trebui să aloc destul de mult timp ieșirilor pentru fotografie, să studiez mai bine tehnicile de fotografiere și editare, dar și să aloc mai mult timp scrisului pe blog.

Later edit: Știam că trebuie să mai fie cel puțin una importantă. Vreau să fac TOT (training of trainers). E o chestie pe care am vrut să o fac de anul trecut, dar am aflat prea târziu de programarea lui și nu am avut cum să ajung, dar anul ăsta știu de pe acum când o să fie, și nu am de gând să îmi planific ceva pentru perioada respectivă. Lidia, abia aștept să ne vedem! Și dacă mă prinde ținutul training-urilor, vreau să țin cel puțin unul până la finalul anului. - end Later edit.

     Cam asta este în linii mari ce îmi propun să fac anul acesta. Pe lângă ce am scris, abia aștept să iau parte la cine știe ce activitate răsărită de nicaieri, sau eveniment întâmplator sau să se lovească de mine vreo reușită neașteptată. Sunt sigur că atunci când am început să scriu articolul (acum vreo 3 zile) aveam mai mult de cinci idei în cap, dar acum nu îmi mai vine niciuna în plus. 

     Voi v-ați făcut dorințe și planuri pentru anul nou? Având în vedere că e trecut de jumătatea lui februarie, ați reușit să faceți până acum ceva din ce v-ați propus? Lăsați un comentariu aici cu ceva ce vreți foarte tare să reușiți sa faceți anul acesta și discutăm în continuare.

Un an cât mai bun cu reușite cât mai multe,
Sebi!

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Lasă-mi părerea ta

Postări populare de pe acest blog

Cinci zile, patru nopți, trei paturi, două Airbnb-uri, o mie de kilometrii

De început

Scopul